Strandtraining 2016Op zaterdag 17 september heeft Gojukai karate do Cromstrijen een strandtraining georganiseerd. We verzamelden op het strandje aan het Haringvliet, onder de brug aan de zijde Numansdorp.

Lekker een uurtje Kata en kumite getraind op het zand en in het water en vooral veel plezier gehad!

Foto's kun je vinden via Facebook of via deze link.
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Op zaterdag 4 juni zijn de Nederlandse kampioenschappen NKI Gojukai voor de jeugd (6 t/m 17 jaar) gehouden in Veenendaal. Onze vereniging werd vertegenwoordigd door Stan, Randy, Julie en Merel. Er werd gestreden volgens een Poule met puntensysteem en een afval systeem poule met finale wedstrijd.

Door de mooie opkomst van deelnemers en de inzet van de scheidsrechters, vrijwilligers en dojo instructeurs was het een geslaagd toernooi.

Het eindresultaat van deze dag vind je hier.

 

 

 

 

.

Op donderdag 26 mei heeft onze karatevereniging onze eerste clubkampioenschappen gehouden. De organisatie was in handen van Justin Jiscoot. Bijna alle leden deden mee en het was een groot succes. Als eerste werden kata's gelopen. De scheidsrechters beoordeelden de kata's met punten.

Na de kata's kwam het onderdeel kumite aan de beurt. Iedereen ging tegen elkaar sparren en door het poulesysteem kon iedereen veel wedstrijdjes doen. Het publiek en de scheidsrechters hebben mooi stoten en trappen kunnen zien die beoordeeld werden met punten zoals van te voren uitgelegd door onze Jokyo.

Aan het einde van de avond hebben de oudere jeugd ook nog gestreden in de onderdelen kata en kumite. Dit was gelijk een mooie demonstratie voor de jeugd en de ouders. Nadat alle punten waren opgeteld kon de prijsuitreiking beginnen.

We willen alle vrijwilligers bedanken voor het mogelijk maken van deze geweldige avond!

Er zijn door het publiek veel foto's en filmpjes gemaakt. De foto's gemaakt door de

...

Op zondag 6 maart 2016 organiseert de Gojukai Karate-do Holland (GKH) een stage voor seniorleden (v.a. 15 jaar) met een kyu-graad. Deze stage vindt plaats in het Wellantcollege, Rijksstraatweg 30b, 3286 LS Klaaswaal.

Programma en informatie

  • 10.00-11.30 uur                Nanahon Yakusoku Kumite (Nanahon ashibarai – Nanahon uradori – Nanahon uradori ashibarai)
  • 12.00-13.00 uur                Lunch 
  • 13.30-15.00 uur                Jiyu kumite (kyogi) wedstrijd kumite

Verdere toelichting volgt nog. Er komt ook informatie op www.gojukai.nl  Daarnaast komt er op korte termijn ook een flyer met informatie.

Trainingsweekend PagedalZoals ieder jaar is er in november een trainingsweekend geweest in Park Pagedal in Stadskanaal. Dit is een schitterende locatie voor het hele gezin. Met een aantal gezinnen en

De GKH (Stichting Gojukai Karate-do Holland) organiseerde dit trainingsweekend. Alle bij de GKH aangesloten scholen waren aanwezig en het was zoals elk jaar erg gezellig en leerzaam. Er werd veel getraind maar er was ook genoeg tijd voor ontspanning.

Er zijn foto's gemaakt tijdens de trainingen. Klik op de foto voor een impressie.

Opening Voorstraat NumansdorpVanaf april dit jaar vonden er werkzaamheden plaats om de winkelstraat in Numansdorp te vernieuwen. Dit veroorzaakte veel overlast voor aanwezige bewoners, winkeliers en het winkelend publiek. Gemeente Cromstrijen heeft daarom op zaterdag 8 november 2014 een openingsfeest gegeven.

Onze karatevereniging heeft op deze mooie maar koude dag een mooie demonstratie gegeven. Op straat voor het winkelpand van Shoeby werden alle aspecten van onze karatestijl getoond aan een groot publiek.

Foto's van de demonstratie kun je hier vinden.

oneMenKarate kids in actie voor oneMen

Op donderdagavond 9 oktober heeft  onze vereniging een Karaterun gehouden in Sporthal De Bongerd in Klaaswaal. In samenwerking met studenten van de Hogeschool Leiden hebben wij dit evenement georganiseerd. De Karaterun heeft € 475,- opgebracht voor oneMan. Lokale pionier Michele kan met dit bedrag kinderen uit Brazilië weghouden van het geweld op straat o.a. door het geven van onderwijs.

Het was een gezellige avond met workshops voor karateka's en mensen uit het publiek. De karatekinderen liepen gesponsord diverse kata's (serie van individuele karateoefeningen) en deden kumite (gevechten). Aan het einde van de avond was er nog een ballonnenwedstrijd voor de kinderen.

Examen 100714Op dinsdag 24 juni is in sporthal Cromstrijen, Buttervliet 3 te Numansdorp de kyu-examens voor de jeugd gehouden. Foto's kun je hier vinden.
 
 
Op donderdag 10 juli was het de grotere jeugd die aan de slag moest in Sporthal De Bongerd. Alle deelnemers hebben de kyu-examens goed afgelegd met als resultaat een diploma en nieuwe band!
Foto's van de geslaagden kun je hier vinden.
 
 
 
 
 
 

Tobias examen novemberOp dinsdag 25 november en donderdag 27 november zijn de bandexamens afgenomen voor de jeugd en de senioren. Alle jeugddeelnemers deden goed hun best om te laten zien wat er geleerd is. Iedereen is geslaagd en krijgt een mooie diploma. Foto's staan op onze Facebook pagina en in een album.

Tijdens het trainingsweekend 2014 van de GKH is Tobias Scheer door de technische commissie, die onder leiding staat van Kyoshi Jan van den Dries bevorderd tot de eerste dan (zwarte band). Deze graduatie is vanuit Japan door Seiko-Shihan Goshi Yamaguchi erkend. Binnenkort zal Tobias zijn diploma vanuit Tokyo ontvangen. Tobias gefeliciteerd!
 
 


IMG_0953Zaterdag 8 maart 2014 organiseerde karateclub Gojukai Middelharnis namens de landelijke organisatie Gojukai Holland een traditionele Midwintertraining aan het Grevelingen. Het was die dag heerlijk weer dus het leek wel een zomertraining. Er deden zo’n 65 karateka’s ( van 5 tot 55 jaar) mee uit heel Nederland.

Er waren verschillende groepen gemaakt, om overzicht en veiligheid te kunnen garanderen. Na twee uur trainen en zweten, hadden alle deelnemers bootcamp achtige oefeningen, sparren (vechten),  kihon (basis), kussen schop- en stoot training afgewerkt.

Als afsluiting was er voor iedere deelnemer een oorkonde en was er voor iedereen die mee had gedaan erwtensoep, broodjes worst, warme chocomel en vele andere lekkernijen.

Er zijn op die dag foto's gemaakt die je hier kunt vinden.

Op zondag 18 mei 2014 vindt er een tweede GKH Technische stage plaats van 10.00 tot 12.00 uur in het Wellantcollege (Rijksstraatweg 30b, 3286 LS) te Klaaswaal. Deze stage staat in het teken van Kata Bunkai Kumite. Ditmaal is de dag opgedeeld in een ochtend- en een middagprogramma. Alle GKH-leden vanaf 12 jaar en 4e kyu kunnen zich aanmelden voor het ochtendprogramma, alle seniorleden vanaf 3e dan ook voor het middagprogramma.

Inschrijven
De kosten voor deze stage bedragen € 12,50 per dagdeel (ochtend/middag). Men kan gebruik maken van een lunch (niet verplicht!). Hiervoor wordt € 5,- extra in rekening gebracht. Inschrijven voor deze dag (+betalen) kan tot uiterlijk eind april 2014 via de contactpagina o.v.v. de volgende gegevens; naam, leeftijd, graad, tel nr/e-mail (i.v.m. bereikbaarheid), deelname ochtend- en/of middagprogramma, voorkeur bunkai (ochtend), wel/geen lunch. 


TeamkataZondag 13 april kwamen er maar liefst hondervijftig karateka's van elf scholen naar de goed bezochte NK Gojukai Karate 2014. Een jaarlijks terugkerend evenement, waar jeugd van 6 t/m 18 jaar op een sportieve manier wedstrijden aangingen.

Het Nederlands Kampioenschap wordt georganiseerd door de Goju Kai Holland en bestaat uit de onderdelen kata individueel, kata team en kumite individueel. Door onze vereniging zijn veel medailles gewonnen op diverse onderdelen en categorieën (klik hier voor een filmpje van de team kata (zilver)):Foto's kun je vinden op onze Facebook pagina!

ExamenOp donderdag 28 november zijn de examens gehouden voor alle karateka's van onze vereniging. Het publiek was in grote getale aanwezig om de karateka's aan het werk te zien. Alle karate onderdelen werden keurig uitgevoerd en iedereen was geslaagd!
 
 
Ook sensei Jan en sensei Peter werden gehuldigd. Zij hadden een paar dagen eerder hun 2e dan gehaald!

 

 

Peter Bloem heeft foto's gemaakt die je hier kunt vinden!

 

Er heeft ook een artikel in het kompas gestaan op 6 december Krantenartikel kompas 06-12-2013

 

 

 

 

Karate foto NickMerel met Seiko ShihanOnze vereniging heeft deze zomer een fotowedstrijd… georganiseerd.

 

Het was de bedoeling om tijdens de vakantie een mooie karatefoto van jezelf te maken. 

 

Dat kon bijvoorbeeld je allermooiste gevechtsstand of katamoment zijn op een hoge berg ergens in een ver land of een grappige, knotsgekke, aparte, typisch Japanse foto of wat dan ook.

 

 

Er heeft een zeer deskundige jury naar gekeken en de winnende foto's zijn ingezonden door Nick van Es en Merel Guddee (klik op de foto's voor een vergroting). De winnaars hebben een te gekke sport-rugzak gewonnen!

Sporthal CromstrijenHet is al een tijdje een wens, maar nu is het eindelijk zo ver... een tweede avond karateles voor junioren!

We gaan beginnen in de grote sporthal in Numansdorp, Buttervliet 3, naast het gemeentehuis. De eerste avond is al snel: dinsdagavond 10 september gaan we om 18:00 uur van start tot 19:00 uur. De senioren moeten nog even wachten, maar we zijn druk bezig ook voor hen een tweede uur te regelen.

Alle juniorleden zijn van harte uitgenodigd ook op dinsdagavond te komen trainen!

Ben je nog geen 15 jaar en wil je karate proberen? Kom gerust eens kijken op dinsdag in Numansdorp!

  

Strandtraining Ouddorp 31 augustus 2013Op zaterdag 31 augustus 2013 is er een GKH Strandtraining georganiseerd op het strand bij Ouddorp. De training begon om 15.00 uur. De lessen voor senioren (vanaf 15 jaar) werden verzorgd door Mark van Diem Jokyo, de lessen voor junioren (tot en met 14 jaar) werden verzorgd door Arno Yarzagaray Shidoin en Casper Kraal Shidoin. Van onze vereniging deden Sensei Peter, Max, Justin, Joram, Nathan, Nick, Brian en Merel mee aan de training.

Het was heerlijk weer met een stevig zeewindje. Na 2 uur trainen was iedereen moe en blij dat de natte (en vieze) pakken verwisseld konden worden voor droge kleren! Na de training heeft iedereen genoten van een lekkere barbecue op het strand.

Foto's gemaakt door Rianne Kruithof vind je hier.

 

Karate examen 27 juni 2013Op 27 juni heeft onze karateschool weer de halfjaarlijkse bandexamens afgenomen. Vanaf 18.30 uur was de jeugd aan de beurt. Iedereen was best een beetje gespannen. Toch werden er mooie Kata's gelopen en zagen de onderdelen Bunkai en Kumite er goed uit. Er werd goed gekeken naar iedereen, niet alleen door het publiek, maar ook door de examinatoren. Na een kort beraad bleek iedereen van de jeugd geslaagd! Een mooie prestatie.

Daarna waren de volwassenen aan de beurt. Ook alle volwassenen zijn geslaagd!

Foto's van het examen kun je hier vinden!

 

 

 10 jarig jubileum Gojukai karate do CromstrijenOp 22 juni 2013 hebben we ons 10 jarig jubileum gevierd in 's Gravendeel. Het was een gezellige avond met veel muziek, demonstraties karate en lekker eten. De gasten werden ontvangen door Japanse gastheren en -dames. Bij nader inzien bleken dit Sensei Jan en Sempai Onno te zijn. De prachtige dames waren de vrouwen en dochters van de gastheren: Hilde, Astrid, Jessica en Romy.

Het feest begon rond 17.00 uur met een heerlijk (deels zelfgemaakte) maaltijd. Rond 19:00 werd door Shihan Van den Dries een speech gegeven over het ontstaan van het Gojukai Karate-do en stichting


Gojukai Karate-do Holland, de overkoepelende organisatie van alle  aangesloten Gojukai-scholen in Nederland. Hierna volgde eendemonstratie door alle dangraadhouders. De demonstratie werd afgesloten door Shihan Erik Bruinhof, vijfde dan (Gojukai Buroin uit Barendrecht) en Shihan Van den Dries met een zeer moeilijke en bijzonder bunkai. 

Na de demonstraties werden de lichten gedoofd en de tafels aan de kant geschoven. De

...

GKH teschische stage seniorenVan 20 tot 25 juli 2013 werd de Europese Gasshuku in Nederland gehouden. We werden vereerd met het bezoek en kregen les van Saiko Shihan Goshi Yamaguchi Hanshi uit Japan, Hanshi Ingo de Jong en veel andere Shihan uit Europa. Een week lang trainden honderden karateka’s uit heel Europa zij aan zij en leren ze vooral heel veel van elkaar.

 


Het Europese seminar werd in Stadskanaal gehouden. De stage was aantrekkelijk gemaakt voor de jeugd, voor wie we de hele week een speciaal programma verzorgd werd.

Van de stage is een film impressie gemaakt  Impressie Europese Gasshuku

NK Gojukai voor de jeugdOp zondag 17 Maart 2013 zijn de Nederlandse Kampioenschappen Gojukai voor jeugd (6 t/m 17 jaar, alle graden) in sporthal de Boogerd te Oud-Beijerland geweest. Tijdens deze NK kwamen de wedstrijdonderdelen Kata (ind/team) en Kumite (individueel) aan bod. Door onze vereniging zijn mooie prijzen gehaald met als toppertje Joshua met een gouden medaille voor kumite (en 2e kata) in de leeftijdscategorie 6 t/m 10 jaar. In de leeftijdscategorie 11 t/m 17 waren er mooie prijzen voor Nathan (2e kata, 2e kumite), Joram (3e kumite), Romy (3e kumite) en Renee(3e kumite). 

Fotoalbum Kata Ochtend / Fotoalbum Kumite Ochtend / Fotoalbum Teamkata / Fotoalbum Kata Middag / Fotoalbum Kumite Middag

 

 

 

 

GKH teschische stage seniorenOp zondag 17 februari werd een GKH technische stage voor senioren georganiseerd.
Deze stage vond plaats in het Wellantcollege te Klaaswaal, onder leiding van Kyoshi Jan van den Dries. Voor foto's klik hier.

 

© 2016 Gojukai Cromstrijen. All Rights Reserved. Designed by fg with JoomShaper

Hoofdmenu (mobiel)